Dođite SVI u Net klub MAMA u petak 23. 03. u 18:30!

Pozivamo sve zainteresirane – javnost, medije i članove/-ice organizacija civilnog društva na  predstavljanje kampanje ČUVAM TI LEĐA!

Za ulično rodno uvjetovano uznemiravanje potrebna su dva uvjeta: 1) osoba ili grupa koja odluči nekoga uznemiravati i 2) skupina prolaznika koja to dopušta. Kad trenutke u kojima prolaznici ne poduzimaju ništa zamijenimo trenucima u kojima ćemo jedni drugima pomoći, postići ćemo da naša vizija svakodnevice bez uličnog nasilja postane stvarnost.

 

Zato je Hollaback zajedno s nagrađivanim programom “Green dot” (www.livethegreendot.com) osmislio kampanju “Čuvam ti leđa” s kojom namjerava skrenuti pozornost na ulogu prolaznika promatrača uznemiravanja.

U petak, 23. ožujka raspravit ćemo o mogućnostima reagiranja u trenutku kad se primijeti uznemiravanje i nakon samog uznemiravanja, odnosno o mogućnostima davanja podrške osobama koje su doživjele uznemiravanje.

Možete očekivati puno rasprave i interakcije!

 

A nakon rasprave pozivamo sve koji su zainteresirani da se pridruže našem timu da ostanu na međusobnom predstavljanju i druženju.

 

Jedan odgovor na "

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *