Heartmob – platforma za podršku rodno uvjetovanom uznemiravanju na internetu

Napretkom tehnologije i sve većom dostupnošću interneta kao i svih njegovih sadržaja, online uznemiravanje sve više uzima maha. Ono uključuje širok raspon ponašanja koje varira od prijetnji, kontinuiranih uznemiravajućih poruka, iznošenja tuđih osobnih informacija (primjerice adrese), do klevete, hakiranja i krađe identiteta.

Već letimičnim pregledom može se uočiti da su žene jako često mete online uznemiravanja premda naravno ne i jedine. Još ranjivija skupina su djeca koja se ne znaju nositi s time niti to u velikom broju slučajeva ne prijavljuju odraslima. Koliko ono ozbiljno može završiti imali smo prilike svjedočiti i u Hrvatskoj kada je prije par godina petnaestogodišnja djevojka počinila samoubojstvo jer je bila kontinuirano izložena internetskom nasilju od strane svojih vršnjaka. Još jedan takav primjer je i sada već ugašena facebook stranica ‘Vinkovačke ku*ve’ gdje su srednjoškolci stavljali slike djevojaka njihovih škola uz brojne izrazito grube i vulgarne komentare. Navedena stranica nažalost nije jedina, a niti posljednja.

Situacija u svijetu nije ništa bolja. Prema Istraživačkom centru Pew više od 40% korisnika i korisnica interneta iskusilo je neku vrstu online uznemiravanja, dok je njih 73% tome svjedočilo. Jedan od pristupa riješavanja navedenog problema je poticanje svjedoka takvih događaja i slučajnih promatrača da se aktivnije uključe i izvjeste nadležne osobe. To međutim može imati i negativne posljedice budući da ne žele svi oni koji su uznemiravani intervenciju i pomoć prolaznika jer se uznemiravanje poslije može pogoršati.

Stoga je zanimljivo za spomenuti novu platformu Heartmob koja je sakupila sredstva na Kickstarteru, a pokrenuta je od Hollaback inicijative u SAD-u. Navedena platforma pruža korisnicima izloženim online uznemiravanju podršku u stvarnom vremenu te osnažuje i potiče promatrače da reagiraju.

Korisnici koji prijave uznemiravanje imaju mogućnost da je samo katalogiziraju, odnosno da ona nije javno dostupna, što mogu promijeniti ukoliko slučaj uznemiravanja eskalira. Ukoliko je javno objave, mogu birati između različitih opcija kako žele da promatrači postupe. Neke od njih su da im daju podršku, umješaju se ili poduzmu neku akciju. Također su im dani opsežni izvori za pomoć koji uključuju planiranje sigurnosti, materijale za pravovremeno razlikovanje ispraznih od ozbiljnih prijetnji, zakoni (SAD-a) koji se tiču online uznemiravanja i detalje kako o tome obavijestiti relevantne institucije. Osim toga, daju im se preporuke za različite organizacije koje im mogu ponuditi savjetovanje i pravne usluge.

Promatrači će pak dobiti javne prijave, zajedno sa akcijama koje mogu poduzeti u pojedinim slučajevima.

Više o tome možete pročitati ovdje ili jednostavno pogledajte video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *