Hollaback Hrvatska & VoxFeminae festival

VoxFeminae festival  već osmi put za redom donosi uzbuđenje svima koji prate i/ili aktivno rade na promociji ženskih i LGBTIQ prava! Sve bogatiji sadržaj festivala, osim stalnih posjetitelja/ica, privlači i sve više novih lica koji su se tek zainteresirali za teme rodne ravnopravnosti.

Članicama Hollabacka je to svake godine poticaj za (još jedno :-))  druženje i inspiraciju, a ponosne smo što već druge godine dajemo i svoj doprinos aktivnim sudjelovanjem na festivalu.

Tako smo ove godine dio community – teen – programa u sklopu kojeg ćemo za tinejdžersku populaciju provesti radionicu. Potaknuti čestim upitima o tome kako reagirati na uznemiravanje – bilo da smo u ulozi slučajnih promatrača/ica, bilo da se uznemiravanja događa nama – odlučili smo veći dio radionice posvetiti raspravi i vježbanju načina reakcije na uznemiravanje. U tome će nam pomoći i Forum teatar – ili teatar potlačenih – kojeg je prvi predstavio Augusto Boal kako bi pokazao ljudima da mogu promijeniti svoju okolinu. Forum teatar nije klasičan teatar jer publika ima pravo sudjelovanja te može utjecati na finalnu soluciju scene. Drugim riječima, sudionici/ce radionice glumit će scenarije uznemiravanja a nakon završetka scenarija svatko iz publike može zamijeniti glumce/ice i ponuditi svoj scenarij – što pruža dobru priliku za raspravu o prikladnim načinima reakcije.

Time želimo doprinijeti osnaživanju osoba koje su uznemiravane ili bi to mogle biti, te potaknuti aktivnije uključivanje slučajnih promatrača/ica.

Više na: http://www.voxfeminae.net/2014/pet-14-11/item/6574-11-00-teen-hollaback-hrvatska-forum-teatar-o-ulicnom-uznemiravanju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *