Ivanina priča

Jednog sunčanog, proljetnog DANA odlučila sam se naći sa prijateljem kojeg dugo nisam vidjela.
Dogovor je bio da se nađemo na Kvaternikovom trgu.
Dolazeći na dogovoreno mjesto, primjetila sam muškarca 50-ih godina u grupici još starijih dedica koji su ispijali svoje pive, na javnom mjestu, na trgu, gdje sam prolazila ja ali i ostali prolaznici među kojima su bila i dječica…
u jednom trenutku dotični deda, mi je počeo dovikivati da on poznaje mog oca. Zastala sam, ali ne i stala, ali on je prišao i počeo pružati ruku, pa sam i ja pružila svoju da ne ispadne da sam nekulturna, jer ipak, gospodin je kao poznavao mog oca.
I počeo me ispitivati razne stvari i isto tako govoriti o tome kako je on probolio rak i kako je on stari dečko…
pričajući te svoje priče nije mi puštao ruku dobrih pet minuta. što sam ja više opuštala svoju ruku, on je svoju više stiskao, jer nije htio da otiđem. kad sam mu rekla da moram ići izderao se na mene i još me jače stisnuo. nisam imala izbora i čekala sam da ispriča to što je imao ispričati, jer sam se bojala, a i blizu njega su bili njegovi prijatelji koji su promatrali cijelu situaciju.
u jednom trenutku mi je rekao da želi da krenem sa njim u njegovu kuću! na to sam mu rekla da me pusti, on nije htio, a njegov stisak je bio još snažniji. skupila sam svu snagu iz sebe i nekako se jedva istrgnula iz njegove ruke, na što je on drugom rukom povukao moju majicu dolje… i tako otkrio moje grudi! na javnom mjestu, među prolaznicima, po danu! trčećim korakom sam se nastojala što više udaljiti od njega, a on je nešto dovikivao… nisam se osvrtala.. samo trčala… a on na sreću nije trčao za mnom… sve u svemu jedno poprilično neugodno iskustvo!