NAJAVA DOKUMENTARNOG FILMA “ŠTO JE ŽENA?”

Fotka - Sto je zena

Nakon prvog dijela kampanje i kratkog filma “Hajde nasmij se malo”, tim projekta “Sve što nije tvoje” je nastavio s kampanjom i izašao na ulice da bi pitao sugrađanke i sugrađane za mišljenje.

Kratki dokumentarni film “ Što je žena?”, koji ovdje predstavljaju, istraživački je dio projekta. Autorice su Petra Klasić, Tajana Hinić i Lejla Jerković, dok kameru i montažu potpisuje Tina Kadoić.  Ideja iza filma je prikazati presjek odgovora o položaju žena u Hrvatskoj, radi ispitivanja javnog mišljenja. Intervjui su snimljeni s 50 slučajnih prolaznika.

Nekoliko pitanja o ženama koja su postavljena – od definicije, trenutnog položaja, zakonskih prava pa do općenito situacije žena u Hrvatskoj 2017. – dali su šaren kolaž odgovora. Isti je uklopljen u dokumentarni kratki film u kojem se može vidjeti prikaz mišljenja prolaznika u jednom mjesnom i vremenskom okviru.

Sama predstava autorice Lejle Jerković govori o odnosima žena – tijelo – glas – društvo pa je tako film “Što je žena?” pokušao domenu društva reflektirati u prizmi naučenosti i promišljenosti, u formi odgovora na jednostavna pitanja.

Film možete pogledati na:

https://www.youtube.com/watch?v=RaxIB66GK_o

 

Više o projektu Sve što nije tvoje možete naći na:

https://www.facebook.com/svestonijetvoje/

http://predstava.wixsite.com/svestonijetvoje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *