Najava – Izrada Krim karte

U Zagrebu se od 04. do 06. ožujka u u Algebri (Ilica 242) organizira CodeAcross & OpenDataDay, a ujedno će se 05. i 06. ožujka u prostorijama FER-a u zagrebačkoj Unskoj ulici organizirati i hackathon.

Navedeni su događaji jedinstvena prilika za građanske inovacije koji će se održati istovremeno u više gradova diljem svijeta i kojim se ujedno slavi i međunarodni Dan otvorenih podataka.

Ove godine u CodeAcrossu sudjeluje i hrvatski ogranak HollaBacka koji će pruženu priliku iskoristiti za predstavljanje projekta osmišljenog u suradnji s HrOpen ekspertnom skupinom Programiraj za Hrvatsku. Riječ je o izradi Krim karte s podacima o kriminalitetu u Republici Hrvatskoj koja će, u skladu s pravom na informiranje, biti javno dostupna. Kreirat će se interaktivna karta s označenim mjestima, vremenom, stopom i vrstom nasilja koja bi trebala služiti kako široj i stručnoj javnosti tako i državnim službama.

U Hollabacku! vjerujemo kako se svatko ima pravo osjećati sigurno i samopouzdano u svome gradu, a ovom kartu planiramo detektirati mjesta koja su potencijalno opasna i raditi na sustavnom otklanjanju svih rizičnih faktora. Dođite i podržite nas!

Više o projektu Krim karte pročitajte na sljedećim linkovima:

http://codeforcroatia.org/projects/krim_kartahttp://croatia.ihollaback.org/predstavljamo-dva-nova-projekta-s-fokusom-na-sigurnost-javnih-prostora-analiza-sigurnosti-gradskih-cetvrti-i-krim-karta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *