Najava javnog događanja „Ulice pripadaju svima“

Hollaback_Ulice pripadaju svima_za web

 

U Hollabacku VOLIMO ZAGREB.

Teško je reći zašto volimo Zagreb a da ne zvuči otrcano. Svaka/i od nas ima svoje razloge i sjećanja:  ljetni izlazak kada se cijelu noć može provesti vani, proljeće kada trgovi poprime razne boje a i građani/ke više nemaju sive kapute, jesen kada Zrinjevac postaje poseban. Zima unatoč bljuzgi!?

Zagreb ima reputaciju sigurnog grada, ali čujemo i za nasilne incidente. Pitamo se jesu li ti incidenti, poput premlaćivanja mladog dečka nakon što je reagirao na uznemiravanje svojih prijateljica, sporadični ili se radi o prijetnji koja bi mogla preobraziti naš grad.

Često izlazimo i vraćamo se same doma po noći, ali poslije izlaska prijateljicama prepričavamo neugodna dobacivanja u klubu ili na ulici, ili još neugodnija i strašnija iskustva poput uhođenja. Učimo se nositi s time, no uznemiravanje ostaje stalno prisutno.

Želimo Zagreb učiniti ljepšim i sigurnijim – da se pamti po druženju, kavama i osmijesima, a ne po laktarenju u redovima za tramvaj, namrštenim licima i maltretiranju i uznemiravanju.

Želimo da lijepa iskustva zasjene neugodna.

Zato smo odlučile izaći u grad, dijeliti građanima i građankama simbolične poklone te ukrasiti Zagreb pozitivnim porukama.

Dođite i vi i podijelite lijepa iskustva s nama!

 

Osnovne informacije:

Nedjelja 10. svibnja; polazak u 10 sati s Gornjeg grada, ispred Kule Lotrščak.

Hodat ćemo od Gornjeg grada prema Cvjetnom, pa Lenucijevom potkovom – od HNK do Botaničkog vrta i od Glavnog kolodvora do Zrinjevca.

Zadnja „stanica“ je Zrinjevac gdje organiziramo Chalk walk (ispisivanje poruka kredom) – na Zrinjevcu nas možete naći između 13 i 15 sati.

Cijelim putem ćemo dijeliti poklone i poruke, pričati s građanima i građankama te fotografirati osvajanje grada 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *