Natječaj!

Traže se radovi usmjereni na borbu protiv uličnog uznemiravanja žena i LGBTIQ osoba 

Javna mjesta bi trebala biti dostupna svima, ali nažalost ona su često mjesta gdje žene, LGBTIQ osobe te pojedinke i pojedinci koji odudaraju od rodnih stereotipa bivaju izloženi uvredama, uznemiravanju i nasilju. Pozivamo vas da se zajedno borimo protiv diskriminacije, uznemiravanja i nasilja te da učinimo javna mjesta sigurnima za sve.

S tim ciljem Hollaback raspisuje natječaj  kroz dvije kategorije:

–          1. kategorija: slikovni prikaz usmjeren na borbu protiv uličnog uznemiravanja;

–          2. kategorija: slogan usmjeren na borbu protiv uličnog uznemiravanja.

 

Natječaj je otvoren u razdoblju od 01. prosinca  2012. do 28. veljače 2013. Po jedan najbolji rad iz svake kategorije bit će nagrađen u iznosu od 500 kuna. Detaljniji uvjeti sudjelovanja i prijavnica nalaze se u nastavku; a sva pitanja možete slati na: [email protected]

 Veselimo se vašim radovima i zajedničkom doprinosu borbi protiv uličnog uznemiravanja žena i LGBTIQ osoba!

 

Uvjeti sudjelovanja:

1. Tema natječaja je vezana uz uznemiravanje žena i LGBTIQ osoba na javnim mjestima, odnosno osvještavanje i borbu protiv tog društvenog problema. Radovi mogu odgovarati na neko od sljedećih pitanja, ali dobrodošlo je i otvaranje drugih pitanja vezanih uz zadanu temu:

  • Zašto je ulično uznemiravanje trivijalizirano u javnosti?  Zašto se o tome gotovo uopće ne govori, a doživljeno je kao normalno, „kao cijena koju plaćaš“ zato što si žena ili homoseksualac/ka?
  • Koji se mitovi vežu uz ulično uznemiravanje? Kako razbiti te mitove? (vidi http://croatia.ihollaback.org/podrska/mitovi/)
  • Kako je ulično uznemiravanje povezano s drugim oblicima nasilja?
  • Kako reagirati na ulično uznemiravanje u momentu kad se događa, a kako poslije?
  • Kako drugi ljudi, promatrači mogu pomoći? Zašto obično ne pomažu? (vidi http://croatia.ihollaback.org/cuvam-ti-leda/)
  • Kako približiti drugima ovu temu – npr. reći ljudima kako se osjećam kad doživim ulično uznemiravanje?

 

2. Autorica/autor može sudjelovati u jednoj ili obje kategorije (slikovni prikaz i/ili slogan); sa jednim ili više radova.

3. Slikovni prikaz može biti izrađen u svim tehnikama (npr. crtež, ilustracija, fotografija, grafička rješenja, kombinirane tehnike) te se šalje u digitalnom obliku, u formatu JPG, maksimalne veličine 8 MB.

4. Po jedan autorski rad iz svake kategorije koji po izboru žirija bude proglašen najboljim dobit će nagradu od 500 kuna (neto iznos), te će biti korišten u promotivnim materijalima Hollabacka Hrvatska.

5. Svi primljeni autorski radovi koji odgovaraju temi natječaja bit će prikazani na web i Facebook stranicama Hollaback Hrvatska, uz objavljivanje imena i prezimena autora/-ice.

6. Radovi se zaprimaju zaključno do 28. veljače 2013.

7. Svi radovi se šalju isključivo elektronskim putem na e-mail adresu [email protected].

8. Autori/ce moraju popuniti prijavnicu i poslati ju zajedno uz rad. Prijavnica je dostupna u nastavku ovog poziva. Radovi poslani bez ispunjene prijavnice neće ući u proces selekcije.

 

 

 

2dgovori na "

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *