Pismo podrške LGBTIQ zajednici u Orlandu

Prenosimo i potpisujemo pismo izvršne direktorice Hollabacka, Emily May.

 

 

Draga Hollaback! Zajednice,

Javljamo se s teškom boli u srcu. Tragedija u Orlandu bila je jedna od najsmrtonosnijih masovnih pucnjava u SAD-u. Dogodilo se na Latino noć  u Pulse-u, a one koje smo izgubili/e su bili/e uglavnom pripadnici/e LGBTIQ populacije, različitih etničkih pripadnosti.

Želimo da bude jasno: to nije bio samo teroristički čin, to je bio i zločin iz mržnje. Bio je to, u svojoj srži, proizvod homofobične, rasističke i transfobične kulture u kojoj živimo.

To je kultura mržnje koju svakodnevno perpetuiramo kad podržavamo zakone protiv rodno-inkluzivnih toaleta, normaliziramo ulično uznemiravanje i dopuštamo gej tinejdžerima da budu  zlostavljani naočigled svih. Kada odbijamo ustati protiv svakodnevnog nasilja s kojima se LGBTIQ populacija suočava  samo zato što su ono što jesu, stvorili smo kulturu u kojoj događaji kao Orlando postaju neizbježni.

Stravični događaji u Orlandu izvlače u javnost naša vlastita iskustava uznemiravanja i nasilja kao LGBTQ ljudi. To je rana koja nikada zapravo nema šansu da iscijeli jer se neprestano iznova otvara.

Ovaj tjedan, dok ozdravljamo, razmišljamo i brinemo se jedni/e za druge –  iskoristimo ovu priliku da svoju bol pretvorimo  u  moć. Pridružite nam se u razmjeni iskustva koja ste imali/e, a povezana su s mržnjom, uznemiravanjem ili nasiljem prema LGBTQ zajednici s hashtagom  #thehatewefaceiseveryday.

Tvoja priča bi mogla biti nešto malo – kao loš i neprimjeren vic ili komentar u prolazu. To bi moglo biti i nešto puno teže –  uznemiravanje, zastrašivanje, praćenje ili napad. Što god da je, mi slušamo. Ako želite biti anonimni/e, možete podijeliti svoju priču na našim stranicama ili putem naše besplatne aplikacije.

Dok procesuiramo ovu tragediju, naša bol je  jaka. Dok radimo ključan dio istupanja protiv islamofobije i borbe za bolje zakone – mi se trebamo  brinuti za sebe i dati našoj boli prostora za disanje.

Dijeljenje tvoje priče je čin brige  o sebi, a u ovakvim vremenima, to je čin preživljavanja. Moramo pokazati ljudima što nije u redu, tako da oni/e mogu vidjeti što je moguće.

S ljubavlju i toplinom,

Hollaback!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *