Kako reagirati na uznemiravatelje

Za situacije u kojima se suočite s uznemiravanjem, prenosimo vam prijevod vodiča s bloga Holly Kearla “Stop Street Harassment”. Holly je uključila i ideje Marthe Langelan, Lauren R. Taylor i dr. Bernice Sandler. Obavijestite nas ukoliko i vi imate ideja!

Za početak, ne postoji samo jedan “najbolji” način da se odgovori svakom uznemiravatelju u svakoj prigodi. Odluka je na vama, morate zapamtiti da je vaša sigurnost prioritet. Ovdje su ideje koje možete koristiti kako biste ukazali uznemiravateljima na njihovu odgovornost. Kako razgovarati sa uznemiravateljem:

Neka vaš  govor tijela bude usklađen s onim što govorite kako biste pokazali samopouzdanje i snagu. Govor tijela koji šalje jasnu poruku uključuje:

  • Gledanje osobe koja vas uznemirava u oči.
  • Ozbiljan izraz lica.
  • Odlučan, jasan i smiren ton glasa koji pokazuje da ste odlučni, ali i da ste zadržali kontrolu.

Izgledajte mirno i samouvjereno. Čak i ako se ne osjećate tako, važno je da izgledate mirno, ozbiljno i samouvjereno.

Nemojte se ispričavati, izgovarati ili postavljati pitanja. Ne trebate se ispričavati zbog toga kako se osjećate i što želite. Budite čvrsti. Umjesto ‘Oprostite … “,  “Žao mi je, ali … ” ili ” Molim … “, kažite izravno,” Prestanite raditi”.

Ne ulazite u dijalog sa zlostavljačem, ne pokušavajte ih urazumiti ili odgovarati na njihova pitanja. Ne morate odgovarati na diverzije, pitanja, prijetnje, okrivljavanja ili nabijanja krivnje. Držite se svoje ideje i mišljenja. Ponovite svoju izjavu pa se maknite.

Nemojte psovati ili izgubiti živce. Ovakav tip reakcije će vrlo vjerojatno pobuditi u zlostavljaču bijes i nasilje, a ako se zlostavljanje događa u prisutnosti drugih ljudi koji slučajno nisu vidjeli što je zlostavljač učinio vama, može se činiti da ste upravo vi  u krivu ili da želite započeti svađu.

Poruku izrecite odlučno, sažeto i jasno. Sami odlučite kada ćete završiti. Vi definirate uspjeh. Ako ste rekli ono što ste htjeli reći i ukoliko ste spremni otići, učinite to.

ŠTO MOŽEMO REĆI OSOBI KOJA NAS UZNEMIRAVA:

Imenujte konkretno ponašanje i dajte do znanja do kakvih posljedica to ponašanje dovodi odnosno  kakvu neugodu izaziva. Na primjer recite: “Nemojte zviždati za mnom, to me vrijeđa“ ili “Ne diraj mi stražnjicu, to je maltretiranje”.

Recite im točno ono što želite. Recimo, na primjer, “Odmakni se od mene” ili “prestani me dirati”.

Kada se obraćate osobi koja vas uznemirava koristite izjave, a ne pitanja. Na primjer, recite: “Ostavi me na miru,” a ne “Možete li me, molim Vas, ostaviti na miru?”

S primjerima iz prošlih rečenica nismo nikog uvrijedili, a zauzeli smo se za sebe. Uspjeli smo učiniti sljedeće:

Imenovati ponašanje i navode koji uznemiravaju.

Reći točno kakvo ponašanje očekujemo umjesto uznemiravanja.

Odlučno smo se obratili osobi koja nas je uznemirila, ali smo zadržali kontrolu.

Govorili smo neutralnim, ali odlučnim tonom.

Izrekli smo opće važeće tvrdnje o neprihvatljivosti uznemiravanja.