Pozivamo vas na naš prvi CHALK WALK

Hollaback! Hrvatska poziva na prvi zagrebački Chalk Walk koji će se održati 5.6. u četvrtak  na parkiralištu ispred Filozofskog fakulteta. Jedna od temeljnih ideja Hollabacka je da svatko treba reagirati na svaki oblik uličnog uznemiravanja (fizičkog, verbalnog, neverbalnog…) te time doprinijeti zaustavljanju rodno uvjetovanog nasilja na ulicama čiju najugroženiju skupina čine žene i LGBTIQ osobe. Primjeri takve vrste uličnog uznemiravanja su vrijeđanje, obraćanje pogrdnim imenima, komentiranje izgleda, diranje, masturbacija na javnom mjestu, praćenje, prijetnje napadom te svako slično ponašanje koje kod osobe koja je doživjela nepoželjno ponašanje izaziva negativne emocije poput neugode, srama, ljutnje ili straha.
Chalk walk predstavlja oblik javnog prosvjeda protiv kulture uznemiravanja, ali i metodu vraćanja moći u ruke uznemiravanih. Ideja organizacije takvog događaja nastala je po uzoru na slična događanja u organizaciji Hollaback!a u drugim državama, a sastoji se od crtanja crteža i ispisivanja natpisa kredom protiv rodno uvjetovanog nasilja, te upućivanja poruka uznemiravateljima.
Zato kredu u ruke i pridružite nam se u četvrtak 5.6. u 17:00 sati ispred Filozofskog te svoja iskustva, svjedočanstva, mišljenja i poruke ispišite zajedno s nama.

 

CHALK WALK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *