Priča, od Angel

Jedna od mojih nekoliko prica, koja mi je kao i ostale urezana u sjecanje kao nimalo lijep dogadjaj, a vezan je i uz nereagiranje policije zapocinje, jednog dana, oko 21:30 sati na samom Zrinjevcu, gdje sam se uputio na vlak.
Naime u svom filmu, zureci se na vlak, nisam ni primjetio da je prema meni islo oko 10tak celavih klinaca.
Vikajuci mi “pedercino”, “kako to izgledas”? (imao sam tada duge crne dredlokse, nekoliko piercinga, odjeven u crno kao i uvijek), srusen sam na pod u nekoliko sekundi i brutalno pretucen, izgubio sam naocale (za vid), nekoliko piercinga (nakita), uspio se podignuti, poceo trcati, na drugu stranu ulice, jos sam cuo kako su mi dobacivali “pedercino” i “hail hitler” NITKO mi nije pomogao…cak sam zatrazio obicnu maramicu, jer sam osjetio krv na licu, nitko mi nije dao od prolaznika, a kamoli pomogao, nasred Zrinjevca na semaforu.
Od šoka, sam pobjegao prema Importaneu, dok su se pocinioci uredno mirnim hodom uputili prema trgu, dakle prosli su kraj policijske postaje a nitko nije nazvao policiju, a ja od šoka, sam sjeo na vlak i pobjegao doma, da bih tek doma vidio kako mi je lice unakazeno, oci zatvorene, nisam mogao disati. Nakon 3,4 dana otisao sam na traumatologiju, jedva hodajuci, nisu mi pomogli, rekli su da sam morao doci odmah nakon napada (a kako da reagira covjek koji je u šoku?) poslali me doma, doktorica me s crvenim papirom poslala u 1vu policijsku tamo sam 2 sata davao izjavu (jos sam imao raznih boja po licu i poluzatvorene oci)…neki bahati inspektor je sve to “tek toliko” upisivao moje izjave i poslali me doma, 4 mjeseca mi je trebalo da pocnem disati normalno. Šok koji sam dozivio me traumatizirao i od tada se ne krecem kasnije navecer.

Dozivio sam jos napada, ne toliko teskih…ali i dalje je sve ostalo isto cak i dok je policija dosla, uzela izjave, nikada nista konkretno se nije poduzelo. Jer sam ja bio onaj cudni, ispirsani, pomalo feminiziranog ponasanja i drugacijeg pogleda na zivot, a smiren sam, nemam dosje…
kako takvi ljudi mogu hodat gradom, a da im se nista ne moze…
ovo je samo kratka prica od mnogih koja mi se dogodila na temelju sexualne orijentacije, te mog “darkerskog” izgleda.
Morao sam podijeliti to sa nekime, ipak je lakse malo, makar se sve to dogodilo unazad 4 godine, a policija nije prstom mrdnula. i ponavljam od tada, prakticiram taxi ili jednostavno ne izlazim kasnije van.

[got_back]