PRIKLJUČI SE

U Hollabacku ne skupljamo samo pritužbe na uznemiravanje.   Hollaback je pokret koji ima vrlo ambiciozan cilj – suzbijanje uličnog uznemiravanja, a na putu do tog cilja provodimo razne aktivnosti, istraživanja, pišemo članke… te je  svaka ideja, angažman i entuzijazam je dobrodošao!

 

Pa evo par ideja kako pomoći:

 

Imaš pet minuta? Možeš…

Reagirati na uznemiravanje. Napiši nam svoje iskustvo uznemiravanja (bilo da si sam doživio/-ela uznemiravanje ili da si primijetio/-a da ne to događa) ili pročitaj kako pomoći kad primijetiš uznemiravanje.
Podržati našu inicijativu. Što više ljudi zna da postojimo, prije ćemo iskorijeniti ulično uznemiravanje. Pozovi svoje facebook prijatelje na našu facebook stranicu (Hollaback! Croatia), prati nas i obavijesti druge o @HollabackCRO na twitteru ili pošalji email svojim poznanicima i prijateljima o Hollabacku!

 

Imaš više vremena? Možeš…
– Sudjelovati na našem blogu. Imaš pametno, hrabro mišljenje o uličnom uznemiravanju? Voljeli bi ga čuti – pošalji nam svoj članak i objavit ćemo ga na našoj stranici.

Priključiti se našem timu. Pošalji nam mail na [email protected]

Pokrenuti istraživanje.  Dio problema uznemiravanja na javnim mjestima je u njegovoj neprimjećenosti. Promijeni to tako da pokreneš studiju o uznemiravanju na javnim mjestima (npr. pomoću online istraživačkih alata, kao npr. SurveyMonkey) u svom gradu. Objavit ćemo rezultate, ako treba i pomoći u radu na istraživanju.

– Preuzeti glavnu ulogu. Bilo koji kreativni rad (video, fotografija, grafika, ilustracija) o uznemiravanju je dobrodošao! A možeš i snimiti video u kojem ispričaš svoje mišljenje i/ili  svoje iskustvo uličnog uznemiravanja. Za inspiraciju, posjeti našu YouTube stranicu ili se prijavi na natječaj kojeg smo raspisali.