SlutParty – Medika, utorak 12.06. 21:30h

U sklopu večernjeg programa Pride tjedna, zajedno sa ZbeLeTron i Zagreb Pride Udruženjem organiziramo SlutParty!

SlutParty je tematski tulum koji slavi različitosti i ukazuje na neopravdanost prebacivanja krivnje na žrtvu nasilja.

Radi se o svojevrsnoj inačici tzv. SlutWalk prosvjeda, prosvjeda koji su krenuli 2011. te se i ove godine organiziraju diljem svijeta. Prvi SlutWalk u Torontu nastao je kao reakcija na izjavu službenika policije da “bi žene trebale izbjegavati odijevati se droljasto ako ne žele postati žrtve silovanja”. Kasnije je slijedila isprika, no izjavom je samo potaknuo ogorčenje široko prihvaćenim društvenim ponašanjem da se okrivi žrtva seksualnog napada za sam napad zbog toga kako se odijevala ili je izgledala.

Pozivamo vas da pogledate kako izgledaju SlutWalks, zašto u Hrvatskoj ima razloga za takve prosvjede i da izrazite svoje neslaganje s prebacivanjem krivnje na žrtve nasilja.

Kako bi pokazali da svatko ima pravo na svoj stil bez straha od predrasuda i nasilja, na SlutPartiju imamo i dresscode = izazovan, queer ili na bilo koji način neuobičajen. No, za one koji se ipak najbolje osjećaju u casual varijanti, napominjemo kako je na SlutPartiju SVE dobrodošlo, pa i „uobičajeno“, što god se pod time podrazumijeva.

Pomognite nam u kreiranju tuluma i pošaljite svoje fotografije – fotografije na kojima izgledate izazovno, neuobičajeno i/ili na kojima se propitkuju uobičajeni rodni stereotipi. Možete poslati i fotografiju kako ste bili obučeni kada ste doživjeli uznemiravanje / maltretiranje (za inspiraciju kliknite ovdje).  Pristigle fotografije pustit ćemo na prezentaciji tijekom tuluma.

Uz „tematski“ dio partija s informacijama i dresscodem možete očekivati i uobičajeno dobar tulum uz ZbeLeTron!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *