Stranica je u funkciji – Reagiraj!

Stranica je lansirana 1. travnja 2011.

Time se Hollaback pokretu za suzbijanje rodno uvjetovanog uličnog uznemiravanja koji uključuje 25 lokacija u različitim zemljama svijeta priključila i Hrvatska.

 

 

Obavještavamo javnost i medije da je 1. travnja 2011. u Net klubu M.a.m.a.  u Preradovićevoj 18 u Zagrebu inicijativa HOLLABACK – REAGIRAJ iz Hrvatske u suradnji s međunarodnim pokretom Hollaback lansirala internetsku stranicu http://croatia.ihollaback.org usmjerenu na suzbijanje rodno uvjetovanog uličnog uznemiravanja.

HOLLABACK – REAGIRAJ HRVATSKA nova je inicijativa koja se priključuje međunarodnom pokretu Hollaback kako bi zajednički pridonijeli suzbijanju rodno uvjetovanog uličnog uznemiravanja. Inicijativu je u Hrvatskoj pokrenulo 5 entuzijastičnih žena koje žele doprinijeti poštivanju ljudskih prava te borbi protiv nasilja i diskriminacije u hrvatskom javnom prostoru.

Web-stranica sadrži edukativne tekstove usmjerene na suzbijanje uličnog uznemiravanja te preko nje uznemiravane osobe mogu ispričati svoju priču o uznemiravanju, upozoriti javnost na mjesta na kojima se uznemiravanje dogodilo kao i pronaći informacije o organizacijama i institucijama koje im mogu pomoći. Neke žene koje su proživjele ulično uznemiravanje ispričale su svoju priču na našim web-stranicama, a ovim putem pozivamo i druge osobe koje žele ispričati svoju priču, informirati se o rodno uvjetovanom uličnom uznemiravanju ili pridonijeti suzbijanju te pojave da nas kontaktiraju na našoj web-stranici http://croatia.ihollaback.org, facebooku ili e-mail adresi [email protected] .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *